preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpanj

Login
Virtualne učionice

 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Kalendar rada 2021./2022.

Kutak za roditelje

Korisni linkovi

 

Anketa

U kojem gradu želiš upisati srednju školu?





Lektire

Zakoni i pravilnici

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 12. 2011.

Ukupno: 157385
Ovaj mjesec: 407
Ovaj tjedan: 68
Danas: 26

Flag Counter

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PREDIVNI LISTOPAD u našoj školi!
Autor: Klaudija Franković, 28. 10. 2020.

Tijekom mjeseca listopada tradicionalno se održavaju dvije važne manifestacije: Međunarodni dan školskih knjižnica (26. 10.) i Dani  kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naša školska knjižničarka Anđela M. održala je predavanje osmašima i uputila ih u tajne knjižničnih pojmova koje svaki učenik (i građanin) mora znati. Petaši su zajedno sa svojom razrednicom prof. Franicom Š. P. priredili razredne Dane kruha - male (zbog epidemioloških mjera), ali raskošne i izgledom, okusom i znanjem. Naime, učenici su donijeli svoje proizvode i o njima izlagali pred svojim razredom. Bravo, petaši, za ideju i trud! Prava jesenska radionica, puna veselja, a nastupi uživo pred svima prava su vježba za budućnost!

Učenici 1. i 3. razreda Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili su integriranim nastavnim danom. Svatko je donio svoje sastojke za kruh. Nakon pogledanog videa o dobivanju različitih vrsta brašna od žitarica, uz učiteljičine upute zamijesili su kruh. Dok se tijesto podizalo na toplome, učenici su iz drugih predmeta dopunjavali znanje o nastajanju kruha i krušnih proizvoda, potrebi ljudima za kruhom i traženju različitih poslovica u kruhu. Rješavali su matematičke zadatke vezane uz ovu temu i slikali krušne proizvode koje najviše vole. Na kraju su premijesili tijesto i oblikovali vlastite proizvode po želji. Odnijeli su ih kući, ispekli s roditeljima i poslali fotografije gotovog kruha. 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju